tekstenLinnen


Een kort verhaal over een stel dat op een saaie, warme, zomerdag besluit te doen alsof ze elkaar niet kennen. Dit verhaal won de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd in 2019 en stond in NRC.

adem adem adem adem


Een gedicht over luchtvervuiling (zoals o.a. voorgelezen bij de deelnemersbijeenkomst van het Schone Lucht Akkoord).

Video: NK Poetry Slam


Op de site van ILFU kun je de finalebattle van het NK Poetry Slam 2023 tegen Eelco Couvreur terugkijken, met teksten over troostdinertjes, achter riemlussen gehaakte duimen, en krabbetjes die de waarheid weten.

Video: EK Poetry Slam


Hier kijk je de livestream van het EK Poetry Slam 2023 terug. Van de eenendertig gedichten kwam deze inzending over hoe om te gaan met het verstrijken van tijd, na – geheel in thema – wat strafpunten voor overtijd, op de elfde plek.

Ik had eens twee meisjes


Een essay over de liefde en de buitenwereld, genomineerd voor de Joost Zwagerman Essayprijs in 2018 en gepubliceerd in de Volkskrant. Toen ik dit schreef was ik jonger, mijn denkbeelden over non-monogamie in de samenleving zijn sindsdien met de tijd meegegaan.

Witte schoenen


Twee jonge mensen 's nachts op een festival, whisky, spijt en wedstrijdzwemmen. Dit verhaal verscheen in De Gids.

Een aanhangwagen vol kopjes


Broer en zus begraven hun kat, en alles wat die kat ooit heeft aangeraakt. Met een eerdere versie van dit verhaal won ik een Wildcard voor de finale van WriteNow! 2020.

Eén loonstrookje


Een kort verhaal over zestien zijn en ontslagen worden. Ik schreef het lang geleden, toen ik zelf nog best dicht bij zestien was, en won er een schrijfwedstrijd van Tijdschrift Ei mee.


© 2024 Nicole Kaandorp